A fény elengedhetetlen a látáshoz, a szem egészségéhez, azonban létezik egy olyan hullámhossza, ami káros, ez pedig az ibolyakék fény (kb. 435 nm), ami manapság szinte körülvesz bennünket. Ez árad az okostelefonok kijelzőiből, a tévéből, a monitorokból, sőt, a LED izzókból is! Az ibolyakék fény hat az alvásra és az ébrenlétre, a hormontermelésre és a memóriánk működésére is!

Az ibolyakék fény ellen érdemes védekezni, különösen a 10 év alatti gyerekek és a 45 évesnél idősebb emberek számára! A szemüveglencse gyártók az utóbbi időben speciális védőrétegeket fejlesztettek ki. Ezek a lencse felületén a tükröződésmentes felületkezeléssel kombinálva meggátolják az ibolyakék fény közvetlen szembe jutását. Az egyik ilyen, speciális felületkezelés a Hoya BlueControl, amely védi a szemet az ibolyakék fény káros hatásaitól!

A Hoya BlueControl semlegesíti az ibolyakék fényt és csökkenti a ragyogást, ezáltal minimalizálja a szemfáradtság kialakulásának esélyét, emellett kontrasztosabb látást, természetesebb színérzékelést biztosít! Emellett kivételesen ellenálló is a Hi-Vision LongLife rétegnek köszönhetően, ami egy tükröződésmentesítő réteg, ami védi a lencsét a levegőben szálló apró szennyeződésektől és a mindennapos tisztítás közben keletkező sérülésektől, azaz meggátolja a karcolódások keletkezését!

Ha ön is tapasztalta már munkája közben a szemei kiszáradását, irritációját, fáradtságát, illetve homályos látást, esetleg fejfájást is, akkor valószínűleg azon emberek sorába tartozik, akik túl sokat tartózkodnak valamilyen digitális eszköz előtt, és akiknek szüksége lenne védelemre! Próbálja ki a Hoya BlueControl-t, és ezek a tünetek rövid időn belül megszűnnek!

Óvja szemei egészségét az ibolyakék fény káros hatásaitól, használjon speciálisan felületkezelt szemüveglencsét! Látogasson el a www.optikshop.hu szemüveg webáruházba, és tájékozódjon a Hoya BlueControl-ról! Ha kérdése lenne, hívja a +36-20-808-7887-es telefonszámot, vagy írjon az info@optikshop.hu e-mail címre!