Kognitív terápia segítségével megváltozhat a gondolkodásmódja, melynek köszönhetően pozitív irányt vehet az egész élete! Ismerkedjen meg a kognitív modellel, és ha úgy véli, hogy Önnek is érdemes lenne változást vinni mindennapjaiba, forduljon bizalommal a módszerben jártas szakemberhez!

A legtöbb ember számára nehézséget jelent, hogy függetlenítse magát azoktól az érzésektől és gondolatoktól, amelyeket egy-egy helyzet automatikusan kivált. Egyedi jelentéssel ruházzuk fel a különböző szituációkat, ami nem csak saját életünket nehezíti meg, hanem társas kapcsolatainkon is nyomot hagyhat, hiszen ugyanazt a dolgot minden ember máshogy értelmezi. A problémás helyzeteket úgy tudjuk elkerülni, hogy tudatossá válunk, mégpedig gondolataink felismerése, azonosítása, megkérdőjelezése által. Ebben nyújtanak segítséget a kognitív terápiás módszerek, melyek lehetővé teszik, hogy a gondolkodás, ezáltal pedig a hangulat és a viselkedés is megváltozzon.

kognitív terápia arra az alapfelfogásra épül, hogy a belső és külső ingerek együttes hatására alakulnak ki a gondolataink, illetve az, hogy hogyan ítélünk meg egyes helyzeteket. Belső világunk ebből a megközelítésből egy hierarchikus struktúrára épül, melyben az egyes szintek eltérő módon hozzáférhetőek a tudatosság számára. Az alapsémák kapcsolódnak legkevésbé a tudatossághoz, ezt követik a köztes hiedelmek, az automatikus, végül pedig az akaratlagos gondolatok. A kognitív terápia elsődlegesen az automatikus gondolatokat célozza meg, ezeken keresztül éri el a köztes hiedelmeket és a legmélyebben gyökerező alapsémákat. Ahhoz, hogy ne jelenjenek meg negatív érzések, semlegesíteni kell a negatív gondolatok hatását, megkérdőjelezve azok igaz voltát. A kognitív terápiás módszerek segítségével tudatosabbá lehet tenni a gondolatvilágot, ami kaput nyit egy sokkal pozitívabb élet felé.

Ha úgy érzi, hogy változásra van szüksége, és szeretne másképp tekinteni az Önt körülvevő világra, érdemes közelebbről is megismerkednie a kognitív terápia módszereivel, amiben segítséget tud nyújtani Thiery Henriette, klinikai szakpszichológus. A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!