A tetoválás készítése ma már teljesen hétköznapi dolog, sokan döntenek úgy, hogy a számukra fontos dolgoknak saját testükön állítanak emléket. A mintáknak és szövegeknek csak a fantázia szabhat határt, és az elmúlt években egyre többféle stílus látott napvilágot, így a megvalósításra is sokféle lehetőség van. Mégis van valami, ami minden esetben pontosan ugyanaz, mégpedig a tetoválás kezelése. A tetoválás ugyanis nem akkor van készen, amikor a szakember befejezi munkáját, hanem akkor, amikor teljesen begyógyult. A tetoválás kezelése jelentősen befolyásolja a végeredményt, ezért nem számít, hányadik alkalommal hagyja el elégedetten a szalont, az azt követő napokban mindig ugyanazok a teendői vannak.

Az elkészült tetoválást a szakember lefóliázza, ezt 2-4 óra múlva távolíthatja el, ezzel megkezdi a tetoválás kezelését. Alaposan mossa meg a bőrfelületet hagyományos Baba szappannal, majd törölje szárazra, ezt követően vékonyan kenje be Bepanthen krémmel, végül fóliázza le újra. A tetoválás kezelését ilyen módon végezze el az első két napban, 3-5 óránként. Minden alkalommal figyeljen rá, hogy találjon egy arany középutat, nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon a bőrfelület, viszont a túl sok krém eláztatja a tetoválást. A következő egy hétben már nem szükséges fóliát használni, elegendő, ha napi 3-5 alkalommal folytatja a tetoválás kezelését a Bepanthen krémmel. Miután a tetoválás lehámlott, már a krémet sem kell használni, viszont ajánlott rendszeresen testápolóval kenni a felületet, hogy továbbra se száradjon ki a bőr. A teljes gyógyulás nagyjából 10-14 napot vesz igénybe.

Ha Győr közelében él, és szeretné szakemberekre bízni a tetoválás készítést, fedezze fel a Silver Tattoo & Piercing szalont! A tetoválás kezelésről győri szalonunk munkatársai részletesen tájékoztatják, így biztos lehet benne, hogy nálunk a legjobb kezekben lesz! A részletekért látogasson el www.tattoosilver.hu weboldalunkra, és ha munkáink meggyőzték, kérjen időpontot szalonunkba a +36-20-497-5171-es telefonszámon vagy a tattoosilver@gmail.com e-mail címen!