Kedvenceink teljes körű gondoskodást igényelnek és érdemelnek, mely egy felelős állattartó esetében nem merülhet ki az etetésben, sétáltatásban és játékban. Ahhoz, hogy megelőzzük a komoly problémákat, időnként szakemberhez kell fordulnunk, aki a szükséges kezelés mellett aktuális teendőink kapcsán is tanácsokkal lát el minket. A kisállatgyógyászati asszisztens képzés olyan sokoldalú tudást biztosít a résztvevők számára, melynek köszönhetően minden részletre kiterjedő segítséget tudnak nyújtani a hozzájuk forduló gazdiknak.

A jó idő beköszöntésével az élősködők elleni védelem az állattartók legfontosabb feladata. A kullancsok és bolhák igen kártékony élősködők, melyek számos betegség forrásai lehetnek, amik nem csupán az állatokra, de az emberekre nézve is veszélyesek lehetnek. A paraziták elleni védekezéshez ma már rengeteg különféle készítmény áll a gazdik rendelkezésére. A kisállatgyógyászati asszisztens képzés keretein belül ezek mindegyikét megismerik a résztvevők, így minden helyzetben az ideális megoldást tudják javasolni az állattartóknak. Az élősködők elleni védelem terén a legismertebb eszközök a samponok, spray-k, nyakörvek és rácsepegtető oldatok. Utóbbi készítmények jelentik a legmodernebb megoldást, hatékonyak és biztonságosan használhatóak, ám nem minden esetben ezek alkalmazása a legkézenfekvőbb.

Amennyiben Ön nem csupán felelős állattartó szeretne lenni, hanem hivatásaként foglalkozna a házi kedvencekkel, jelentkezzen kisállatgyógyászati asszisztens képzésünkre! A tanfolyamon számos egyéb hasznos tudnivaló mellett a parazitákkal szembeni védelem legmodernebb eszközeit is megismerheti. Látogasson el www.tapi-kutyakozmetika.hu weboldalunkra, ahol minden részletet megtudhat induló kisállatgyógyászati asszisztens képzésünkkel kapcsolatban! A tanfolyamot érintő kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-30-779-8156-os telefonszámon vagy az info@tapis-oktatas.com e-mail címen!