Az akne, vagyis a zsíros bőrön tapasztalható pattanás gyakori betegség, a kialakulásában több tényező is részt vesz, ennek megfelelően az akne kezelése is többféle lehet.

Sokan gondolják, hogy az akne kialakulására nagy hatással van az étkezés, illetve a tisztálkodás elmulasztása, holott ez nincs így. Az akne kezelésének legfontosabb lépései a következők: normalizálni kell a pórusok elzáródását, csökkenteni a faggyúmirigyek aktivitását, gátolni az aknékat okozó baktériumok szaporodását és csökkenteni a bőr gyulladását. Sajnos olyan készítmény, ami mind a négy problémára megoldást kínál, nem létezik, ezért az akne kezelésénél többfélére is szükség van – ezt kiegészítenénk azzal, hogy kivételt képeznek az úgynevezett szisztémás retinoidok, azonban ezeknek számos mellékhatásuk is van, ami miatt csak nagyon körültekintően alkalmazhatóak. Enyhe aknés panaszok esetében a különféle, vényre és vény nélkül kapható arclemosók eredményesek lehetnek.

Az akne kezelésének sikeres befejezése után marad még teendő, hiszen a kialakult hegekkel is fontos törődni. Ezek eltüntetése szintén többféle módon lehetséges: kémiai, vagy fagyasztásos hámlasztással, csiszolással, lézerkezeléssel, illetve különféle szilikongélekkel, és szilikontapaszokkal történhet. A hámlasztó eljárásokkal csak a felületes hegek tüntethetőek el; a súlyosabb hegek esetében alkalmazható az úgynevezett dermabrázió, ami a kefével történő bőrcsiszolást jelenti, viszont ez, illetve a lézeres kezelés hegesedésre hajlamos bőr esetében nem javasolt!

Ha Önnek is szüksége lenne akne kezelésre, akkor forduljon bizalommal a Phlebo-Med Kft. budai bőrgyógyászati rendelőjéhez! Nálunk végleg megszabadulhat az aknéktól, és a hegek kezelését is nyugodtan ránk bízhatja! Informálódjon a www.phlebo-med.hu címen elérhető weboldalunkon!

Ha kérdése lenne, vagy szeretne időpontot kérni akne kezelésre, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-902-0703-as telefonszámon, vagy írjon nekünk az info@phlebo-med.hu e-mail címre!