liszt az egyik legalapvetőbb élelmiszer, ami szinte minden háztartásban megtalálható, ugyanakkor egyre többféle változatban kapható. Napjainkban már nem csak gabonafélékből készül liszt, hanem olyan termésekből is, mint amilyen a burgonya, a borsó vagy a gesztenye, de az eljárás is igen sokféle lehet. Az alapanyag, a szemcseméret és a hamutartalom alapján is csoportosíthatóak a különféle lisztek, ezért az igazi konyhatündérek alaposan megfontolják, melyiket válasszák egy-egy étel elkészítéséhez.

Az olykor minimálisnak látszó eltérés az egyes liszt típusok között a végeredményt tekintve nem is olyan csekély. Csak a jól megválasztott liszt szolgálhat alapjául az ízre és állagra is tökéletes tésztának. Itthon az úgynevezett BL55-ös változat a legelterjedtebb, ez a hagyományos búzaliszt, ami sokféle fogáshoz ideális választás. Ám azok számára, akik szeretik szélesíteni látókörüket a receptek és alapanyagok terén, érdemes megismerkedni olyan különlegességekkel is, mint amilyen az olasz liszt.

Az olaszok mesterei a különféle tésztaételek készítésének, ennek kulcsa pedig az összetevőkben rejlik. Az igazi itáliai tészták alapja a 00-ás liszt, ami többször átszitálva, rendkívül finomra őrölve kerül a konyhákba. Az a tészta, aminek az alapja a klasszikus olasz lisztek egyike, rugalmas, könnyen gyúrható és nem ragad, vagyis egy ilyen alapanyag nem csak tökéletes végeredményhez vezet, de a konyhai folyamatokat is megkönnyíti.

Szeretné kipróbálni az olasz lisztek egyikét? A hagyományos termékektől a gluténmentes változatokig mindent megtalálhat a Culinaria Italia termékkínálatában! A lisztek mellett természetesen számos egyéb olasz élelmiszert vásárolhat tőlünk, melynek köszönhetően hamisítatlan itáliai fogások kerülhetnek az asztalra. Fedezze fel választékunkat a www.olaszbolt.hu weboldalon, ahol a rendelését is azonnal leadhatja, így még a bevásárlás is egyszerű! Felmerülő kérdéseit tegye fel bátran elérhetőségeink egyikén, a +36-30-348-1110-es telefonszámon vagy az info@olaszbolt.hu e-mail címen, mindenben szívesen segítünk!