A legtöbb ember szereti a nyári időszakot, hiszen ezekben a hónapokban sokféle izgalmas programra van lehetőség, és főszerepet kapnak a különféle fürdőzési lehetőségek is. Azonban azok számára, akik valamilyen súlyproblémával küzdenek, a nyár sokkal inkább tűnik rémálomnak, hiszen ilyenkor a lenge öltözetek többet mutatnak a testből, ami folyamatos stresszhez vezethet.

Természetes, hogy a nyári kánikulában az emberek többsége olyan ruhákat visel, amik a lehető legkényelmesebbek a gyakran elviselhetetlennek tűnő melegben. Ám egyre több embernek nehezíti meg az életét valamilyen súlyprobléma, ami éppen a keveset takaró ruhadarabok miatt még inkább előtérbe kerül. Aki túlsúllyal küzd, vagy éppen ellenkezőleg, anorexia gyötri, esetleg bulimia nehezíti meg az életét, annak az öltözködés több, mint reggeli rutin, hiszen az érintettek úgy érezhetik, egyetlen ruha sem takarja eléggé testüket, amit gyakran szégyellenek mások előtt. Ezzel szemben az utcán közlekedő idegenek tökéletesnek tűnhetnek a súlyproblémával küzdők számára, a folyamatos hasonlítgatás pedig igen gyötrő lehet, és felerősítheti a saját testükkel szembeni elégedetlenségüket.

súlyprobléma ezáltal hosszú távon nem csupán a fizikai egészségre van hatással, hanem komoly mentális problémát jelenthet, amivel tanácsos szakpszichológushoz fordulni. Sokszor azonban az érintettek nem látják be, hogy segítségre van szükségük, ezért ilyen esetekben a környezetüknek kell támogatniuk azokat, akik súlyproblémával küzdenek.

Ha úgy érzi, családjában vagy baráti társaságában van olyan ember, akinek érdemes lenne felkeresnie egy szakembert, esetleg éppen Ön az, aki felismerte, hogy egyedül nem tud kilépni jelenlegi, problémás élethelyzetéből, forduljon bizalommal Thiery Henriette klinikai szakpszichológushoz! Súlyproblémákról és egyéb nehézségekről bővebben olvashat a www.thieryhenriette.hu weboldalon, és ha segítséget kérne vagy feltenné kérdéseit, megteheti az info@thieryhenriette.hu e-mail címen, valamint a +36-70-432-5790-es telefonszámon!