A merinó gyapjú ágyneműket a merinó juhok gyapjából készítik, és ezt a juhot tartják világszerte a legfinomabb gyapjúval rendelkező állatnak. Merinó gyapjúból sokféle terméket készítenek, kezdve a ruháktól, egészen az ágyneműig.

A merinó juhok Nyugat-Ázsiából származnak, régóta éve ismertek és kedveltek, mivel nincs fedőszőrzetük, csak pehelyszőrük, ami lényegesen puhább és vékonyabb szálú, mint a hagyományos gyapjú. Európában a 18. század után terjedtek el, és gyorsan közkedveltté váltak, hiszen a gyapjukat lényegesen magasabb áron lehetett értékesíteni, mint a már megszokott juhokét. A ruházat volt az első, amit ebből készítettek, de hamarosan megjelentek az egyéb termékek is, mint amilyen a merinó gyapjú ágynemű is.

A merinó gyapjú ágyneműk minősége annak köszönhető, hogy a juhok bőre magas faggyútartalmú, ami miatt a szőrzetük mindig zsíros, és ez védelmet nyújt a gyapjuknak. A merinói gyapjú termékek ennek is köszönhetően számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek: képesek szabályozni a test hőmérsékletét, ezért télen-nyáron alkalmazhatóak, hiszen megakadályozzák az izzadást, természetes anyaguk révén pedig nem irritálják a bőrt. A nedvszívó képességük nagy, a felvett nedvességet pedig el is párologtatják, így folyamatosan száraznak érződnek. Migrénes tünetek és mozgásszervi panaszok esetén is segítséget nyújtanak, antiallergének, ráadásul sokkal melegebbek és puhábbak, mint a hagyományos gyapjúból készült társaik.

Ha Ön is szereti a természetes anyagokat, akkor a merinó gyapjú ágyneműket Önnek találták ki! Válassza cégünket, a Vital Trade 4 you LTD.-t, és rendelje meg az önnek tetsző termékeket webáruházunkból! Nálunk könnyedén beszerezheti a merinó gyapjú ágyneműket, és többet is megtudhat róluk, ha felkeresi a www.vitaltrade.eu címen elérhető weboldalunkat.

Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: hívja a 06-70-263-4887-es telefonszámunkat, vagy írjon nekünk üzenetet a vitaltrade@vitaltrade.hu e-mail címünkre!