Az infraszaunákban kályha helyett infrasugarakkal melegítik fel a levegőt. Az infrasugarak behatolnak a szervezetbe, és belülről kifelé felmelegítik azt; az erek kitágulnak, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak a fokozott vérkeringés által előidézett anyagcsere folyamat közben.

A normál szaunához képest eltérő működéséből adódik, hogy vannak különbségek a hatásaiban is. Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten működik, ami kellemesebb bent tartózkodást jelent. Az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, akár hatvanszoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik, és akár hétszer nagyobb mennyiségű, nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben. Félórányi használata körülbelül 300 kalória veszteséget jelent. A normál szaunához képest használata jobban formálja az alakot, hatékonyabb az izomzat lazításában, jobban serkenti az alakformálást a nyirokfolyadék intenzív keringetésével, emiatt fogyókúra szempontjából hatásosabb. Látványos hatással van a bőrre, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.

Az infraszauna legfontosabb része a fűtőegység. A régebbi, kerámiából készült betétek felfűtési ideje hosszabb, a sugárzó felülete viszont jóval kisebb, mint a legmodernebb, szén alapú fűtőbetéteké. Ezek a szénalapú betétek – nagy felületük miatt – jóval alacsonyabb felületi hőmérsékleten működnek, így alkalmazásuk biztonságos, akár meg is érinthetjük őket működés közben. A kerámia betéteknél ez nincs így, azok valóban forróak.

Ha szeretné megtapasztalni az infraszaunák áldásos hatásait, látogasson el a Hungaro Pool Uszodatechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. honlapjára, a www.infraszaunaonline.hu webcímre, és rendeljen szaunát otthonába! Ha kérdése lenne a szolgáltatással kapcsolatban, hívja a +36-20-232-5400-s, a +36-70-429-8844-es, vagy a +36-20-232-5355-ös telefonszámot, illetve írjon a boss@hungaropool.hu e-mail címre!